Program-, Informasjons- og Nettverksteknologisk Gruppe

Pils 2000 / P2K - Et salgskonsept

Gamle P2K
Gamle P2K

mortehu som bruker nye P2K4
Nye P2K (p2k4)

P2K4
Nye P2K #2

Historikk

Ta et kjøleskap, ikke nødvendigvis noe fancy greier, så lenge det virker er det fint. Fyll det med øl. Trekk en seriekabel og grav frem en fin gammel grønnterminal. Gjør de nødvendige koblingene, og skriv den nødvendige programvaren. Krydre dette lett med sprø innfall og "gode ideer", en klype gode innspill fra sidelinjen og en god innsikt i øldrikking, så får man kjapt Pils 2000. Det var aldri meningen at det skulle ta helt av, men det har det tydeligvis gjort.

Gjennom en utviklingsprosess, og en testfase som ble satt til en kasse bayer, gikk første versjon gjennom nåløyet. Med bugs. En testperiode kan da ikke bare vare kun en kasse bayer? Etter plenty med testing, og altså like mye bayer, utviklet P2K seg etterhvert mot dagens versjon. Stadig nye ting skulle implementeres, og dermed måtte nye bugs fikses. Det er ikke alltid like lett å få ting riktig midt på natten etter 12 testbayer... Etterhvert startet P2K å sende mail ved viktige hendelser, og så lenge innholdet blir forstått, så er det vel kanskje ikke så farlig at ordlyden etterhvert ikke er så seriøs?

Senere har P2K blitt skrevet på nytt og fått fjerna en del nye features ingen brukte, og forblir ytterst populær blant tørste PINGler.

Grafer

I sin tid grafet vi antall drikkevarer tilgjengelig i p2k ved hjelp av munin. Denne var tilgjengelig her.

Fremtidige features

Vi er litt usikre om disse to punktene noensinne vil bli gjennomført, men vi har et høyt ambisjonsnivå. Om noen tilfeldigvis har en smartkortleser de ikke trenger, så bukker vi pent og tar i mot.

Tekniske detaljer